Šance Neapolu na zisk titulu klesli, Bari zostupuje

23.04.2011 Celý región

Marek HamšíkFoto: SITA/APRÍM 23. apríla (WEBNOVINY) - Nádej SSC Neapol na zisk talianskeho majstrovského futbalového titulu zostala visieť na vlásku po sobotňajšej prehre v rámci 34. kola Serie A na pôde Palerma 1:2. Neapolčania síce viedli od 2. min zásluhou najlepšieho strelca tímu Edinsona Cavaniho, ale domáci už do prestávky dokázali zvrátiť vývoj. "Partenopei" klesli na tretie miesto a za vedúcim AC Miláno zaostávajú o šesť bodov, pričom líder sa ešte v sobotu predstaví na ihrisku Brescie (19.00 h SELČ). Slovenský stredopoliar hostí Marek Hamšík hral do 64. min.

Na druhé miesto poskočil úradujúci majster Inter Miláno, keď zvíťazil nad Laziom Rím 2:1. Víťazný gól "nerazzurri" strelil v 53. min kamerunský kanonier Samuel Eto'o. Zverenci Leonarda majú pred Neapolom náskok jediného bodu a zároveň na AC Miláno 5-bodové manko.

V sobotu sa rozhodlo aj o prvom zostupujúcom, ktorým sa stal AS Bari. Ten prehral na domácej pôde 0:1 so Sampdoriou Janov a po sezóne sa rozlúči s najvyššou súťažou. V Bari momentálne pôsobí aj slovenský reprezentant Kamil Kopúnek.

AS Rím zvíťazilo v úvodnom sobotňajšom stretnutí nad Chievom Verona 1:0 a odčinilo neúspech z utorňajšieho prvého semifinále Talianskeho pohára proti Interu Miláno. O triumfe AS rozhodol už vo 4. min Perrotta. V sobotu sa okrem milánskeho AC predstaví aj Juventus Turín, ktorý privíta Cataniu (21.00 h SELČ).
 

Vyberte región